Select Page

Kao student skandianvistike, frilenser sa više skandinavskih klijenata i projekata vezanih za Skandinaviju, a pre svega kao osoba koja je zaljubljena u Skandinaviju, imao sam priliku da više puta boravim “gore”. 

Bergen Norveska

Zalazak sunca u Bergenu

Bilo da želite da studirate ili radite u Norveškoj, ili da prosto upoznate ovu skandinavsku zemlju turistički, ovi tekstovi i korisni linkovi vam mogu pomoći. U pitanju su 2 teksta koje sam pisao za 2 portala, serija od 4 članaka za iSerbia.rs i linkovi za stranice gde se nalaze korisne informacije o Norveškoj.

Delići norveške bajke – Skladna zemlja paradoksa?

 

Većina Norvežana se čudi kada im se kaže kako je Norveška egzotična. U nekim norveškim udžbenicima se čak pominje da je Norveška pomalo dosadna. Meni je, posle avanture od 2000km, 5 gradova i nešto više od mesec dana “tamo gore”, u svakom slučaju postalo jasno jedno – Norveška je čudesna zemlja različitosti i svakako će vas iznenaditi.

Pročitajte čitav tekst (izvorno objavljen na portalu Skandinavskog kutka)

Školovanje u Norveškoj:

jedno od najboljih leta mog života

 

Zašto je Norveška posebna i kakve vas sve stvari čekaju tamo gore? Kako do stipendija u Skandinaviji? Koje su dobre, a koje loše strane boravka i života u Norveškoj? Šta je to “skandinavski model” i kako se preslikava i u studentskom životu?

Pročitajte čitav tekst. (Izvorno objavljen na portalu Studiraj u inostranstvu)

 

Čajetina – Oslo – Bergen – … ?!

Serija članaka o Norveškoj – malo više od mesec dana, 5 gradova, oko 2000km (unutar Norveške) i svakako nekoliko dana sedenja u vozu kada se sabere – u 4 članka: Čajetina – Oslo – Bergen – ?!Srbija – Norveška. Prvi sudarPonos (Srpski, norveški, srbski..?!)Ljudi. Sve članke možete pročitati na portali iSerbia.rs

 

Korisni linkovi vezani za život,

posao i školovanje u Norveškoj

 

Oslo centralna stanica

Glavna železnička stanica, Oslo

 

Ispod su neki od linkova u vezi sa Norveškom, kao i Fejsbuk grupe gde biste mogli da pronađete informacije i raspitate se u vezi sa konkretnim pitanjima, a slobodno me i kontaktirajte.

 

Linkovi na norveškom:

Nekretnine za iznajmljivanje

Poslovi

Studije u Norveškoj

 

Linkovi na engleskom:

Studije u Norveškoj

Troškovi života u Oslu – kalkulator
(Možete birati i druge glavne gradove)

 

Relevantne Fejbuk grupe:

 

Skandinavistika

Norveški jezik – norsk språk

Snakk serbisk og norsk i Oslo.

EX-YU u Norveškoj

Idemo u Norvešku

Norveška realnost

Balkanci u Norveskoj

 •  
  138
  Shares
 •  
 •  
 • 138
 •  
 •  
 •  
 •  
 •